Film

Skribent

Alexander Dunerfors

8 juni 2017 | 12:00

Nya ”Hellboy” med David Harbour spelas in i höst

Skådespelaren David Harbour lovar en mörkare ton än i Guillermo del Toros filmer.
Det blev tyvärr ingen ”Hellboy 3” med Ron Perlman, men fans av Mike Mignolas skapelse kan se fram emot en nytolkning på bio inom kort - ”Hellboy: Rise of the Blood Queen”. En reboot som enligt manusförfattaren ska bli barnförbjuden och läskig.

”Stranger Things”-skådisen David Harbour tar över rollen som den röde serietidningsdjävulen, och han lovar att filmen blir mörkare än sist.

- Vi ska börja filma i september, hoppas jag. Det blir något helt nytt. Jag har alltid gillat serierna. Det finns en mörkare ton och jag tror att efterfrågan finns idag för något mörkare. Manuset är bra, och Neil Marshall som regisserar är riktigt bra.
 
 
I en intervju med The Wrap gissar Harbour att rollen som Chief Hopper i ”Stranger Things” hjälpte honom att få det här erbjudandet.

- Det är en karaktär jag älskar. Jag tror att Mike och andra såg mig i ”Stranger Things” och ville att jag skulle spela Hellboy. Visst finns det likheter. Han är ännu en komplex antihjälte som varken är god eller ond, han försöker bara att göra det rätta. Han är en demon, han är galen, men också gullig och sårbar och neurotisk.

- Superhjältefilmer kan vara riktigt kul och jag vill att den här ska bli rolig att se, men jag vill också se mer av en karaktärsstudie, tillägger Harbour.
 
Harbour är tillbaka i nya avsnitt av "Stranger Things" kring Halloween.
| 8 juni 2017 12:00 |