Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

9 maj 2017 | 22:00

Nya detaljer om handlingen i "Tretton skäl varför" säsong 2

Historien tar vid bara några månader senare och kopplar samman karaktärernas trauman.
En av Netflix senaste serier, "Tretton skäl varför", blev en succé och nyligen beslutades det att det blir en till säsong. Den är baserad på en bok med samma namn, men nu när avsnitten är ikapp och det inte finns fler böcker kan vad som helst hända och frågorna är många.
 
Serien skapare Brian Yorkey spiller bönorna om vad vi ska vänta oss i en intervju med EW.
 
- Alla cliffhangers som vi såg i säsongsfinalen leder tillbaka till de ursprungliga trauman vi lyfter fram; vi går tillbaks till mobbningen, Jessicas våldtäkt, Hannahs våldtäkt. De är alla sammankopplade, så jag är väldigt sugen på att utforska vad som händer med dem och se om det finns något ljus för dessa ungdomar, vilket jag tror att det gör. Vi tänker fortsätta att berätta deras historier på ett väldigt rakt sätt. Vi kommer att besvara alla de brinnande frågor som tittarna har. Tänker Tyler göra någonting? Vad ska hända med Alex? Ska Will Bryce få vad han förtjänar?
 
 
Förutom att skildra ett självmord, som serien fått mycket kritik för, behandlar den problemet med våldtäkter. En karaktär som råkade ut för det var Jessica och showrunnern bekräftar att vi får följa hennes rehabilitering efter det.
 
- Jag tycker att det är fruktansvärt med folk som anser att Jessicas historia är avslutad med tanke på att hon bara är i början av processen att återhämta sig från våldtäkten, samtidigt som vi har en våldtäktsman som ännu inte har ställts inför rätta. Att bara låta det vara vore upprörande. Jag vill åtminstone se hur den resan börjar och göra Jessicas berättelse den rättvisa den förtjänar genom att följa henne när hon går tillbaks till skolarbetet medan hon försöker läka, eftersom det är något som miljontals unga kvinnor går igenom.
 
Säsong 2 tänker fortsätta att hoppa mellan nutid och dåtid. De nya avsnitten ska ta vid bara några månader efter händelserna i säsong 1 och återblickarna ska ge oss en djupare förståelse för de andra karaktärerna. Medan Hannah inte återvänder som berättarröst, är hon fortfarande invävd i berättelsen.
 
Medan detta ger en vag idé om hur säsong 2 blir, är frågetecknen fortfarande många. MovieZine har samlat 5 frågor som den nya säsongen bara måste besvara.
| 9 maj 2017 22:00 |