Film

Skribent

MovieZine

28 juli 2021 | 10:55

Första detaljerna kring Disneys "Predator"-prequel

Dan Trachtenberg regisserar filmen som nu bär titeln "Skull".
Det har varit relativt tyst om den planerade "Predator 5", men det är nog precis som Dan Trachtenberg vill ha det. Regissören bakom "10 Cloverfield Lane" har i all hemlighet påbörjat inspelningarna och filmen är nu till tre fjärdedelar klar.

I samma veva börjar de första detaljerna att dyka upp - exempelvis titeln "Skull".

Producenterna John David och John Fox berättar för Collider att det rör sig om en prequel, om Predators allra första besök på Jorden. Dessutom står en kvinnlig hjälte i fokus denna gång.

- Filmen går tillbaka till vad som fick originalet "Rovdjuret" att funka. Det handlar om en människas genialitet och kämparanda. Hur man med observationer och tolkningar lyckas bekämpa en starkare och välbeväpnad styrka, säger Davis.

- Den har faktiskt mer likheter med "The Revenant" än någon annan film i "Predator"-serien. Ni kommer förstå mer när ni ser filmen, tillägger Fox.

Producenterna passar också på att hylla regissören som har "en helt unik vision, sitt egna språk och det känns fräscht och coolt, och intressant".

Huruvida filmen får en R-rating eller nöjer sig med det mer barnvänliga PG-13 återstår att se i klipprummet.
 
 
I "Rovdjuret" från 1987 såg vi Arnold Schwarzenegger ta itu med en livsfarlig inkräktare från rymden. Ytterligare tre filmer har gjorts inom samma franchise, den senaste var "The Predator" från 2018. Nu ligger rättigheterna hos Disney som även planerar mer i "Alien"-universumet.
| 28 juli 2021 10:55 |