Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 november 2017 | 13:10

Nya detaljer kring Tarantinos nionde långfilm

Stora namn står på kö för att jobba på Quentin Tarantinos nya film - en berättelse om Los Angeles och filmbranschen år 1969.
Nästa år börjar inspelningen av Quentin Tarantinos nya film. Enligt tidiga rykten skulle den fokusera på nyss avlidne Charles Mansons massmordsturné. Regissören själv klargjorde nyligen att filmen ”handlar om året 1969, inte om Manson”. Tack vare Vanity Fair vet vi mer.
 
En källa som läst manuset bekräftar att filmen utspelar sig i Los Angeles år 1969. Handlingen följer en manlig tv-skådis som haft en succéserie och försöker komma in i filmbranschen. Detsamma gäller för hans sidekick/stuntman. Detta är huvudberättelsen, medan Charles Manson-kultens mord på Roman Polanskis hustru Sharon Tate och hennes fyra vänner finns med i bakgrunden.

Det sägs också att manuset kan jämföras med ”Pulp Fiction” samtidigt som det ”har hjärta och är starkt kommersiellt”.

Quentin Tarantinos nionde långfilm siktar på biopremiär sommaren 2019, så vi lär höra mer om castingen inom kort. Det snackas om stora namn: vi kan få se Tom Cruise, Brad Pitt eller Leonardo DiCaprio i huvudrollerna. Margot Robbie är aktuell för att spela Sharon Tate.
| 20 november 2017 13:10 |