Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

14 januari 2024 | 10:00

Nya bilder från "Ghostbusters: Frozen City" samlar det gamla gänget

De gamla spökjägarna ser ut att få en mer framträdande roll i uppföljaren till "Ghostbusters: Afterlife".
Premiären av "Ghostbusters: Frozen City" (den knepiga svenska titeln på filmen som i original heter "Ghostbusters: Frozen Empire") närmar sig med stormsteg och i vanlig ordning släpper brittiska filmtidningen Empire nya bilder
 
Nästa nummer tidningen fokuserar just på spökjägarnas senaste äventyr, så förutom en skinande ny bild inifrån tidningen har man också släppt två alternativa omslag som ger oss en bra bild av gängets två olika inkarnationer.
 
Först ut är den sköna bilden i tidningen, plockad direkt från filmen, där Peter Venkman (Bill Murray) och Winston Zeddmore (Ernie Hudson) står öga mot öga mot något eller någon som inte verkar helt behagligt.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
På det första av två omslag ser vi hela det (överlevande) gamla gänget, redo att kasta sig in i spökjakten. Det är förstås Bill Murray, Janine Melnitz (Annie Potts), Dan Aykroyd (Ray Stantz) och Ernie Hudson. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
På det andra omslaget ser vi det nya gänget, närmare bestämt Carrie Coon (Callie Spengler), Finn Wolfhard (Trevor Spengler), Mckenna Grace (Phoebe Spengler) och Paul Rudd (Gary Grooberson) i motsvarande och delvis moderniserad mundering.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Som om inte resten vore nog, är dessutom de här omslagen självlysande i mörkret. Vill du ha tag på numret börjar det säljas i Storbritannien under nästa vecka, men förhoppningsvis har svenska importörer det hos sig i samma veva.
 
I "Ghostbusters: Frozen City" återvänder familjen Spengler återvänder till den ikoniska brandstationen i New York. När upptäckten av en gammal artefakt frigör en ond kraft måste de gamla och nya Ghostbusters samarbeta för att skydda sitt hem och rädda världen från en andra istid.
 
"Ghostbusters: Frozen City" går upp på svenska biografer den 29 mars.
 
 
Ser du fram emot spökjägarnas nästa äventyr?
 
| 14 januari 2024 10:00 |