Serie

Skribent

MovieZine

17 juni 2021 | 15:30

Nya bilder från "Agatha Christies Hjerson"

Den svenska kriminalserien med Johan Rheborg och Hanna Alström får premiär 16 augusti.
Den 16 augusti får TV4/C Mores nya storsatsning "Agatha Christies Hjerson" premiär på C More och därefter linjärt i TV4 den 24 augusti.

"Agatha Christies Hjerson" beskrivs som en modern, lekfull och spännande pusseldeckare med glimten i ögat. I huvudrollen som detektiven Sven Hjerson ser vi Johan Rheborg och hans parhäst Klara Sandberg spelas av Hanna Alström.
 
– Vi har haft väldigt roligt under inspelningarna och det har varit intressant att kliva in i Agatha Christies värld. Jag hoppas vi får visa upp en originell brottsutredare och ser verkligen fram emot att titta på resultatet, säger Johan Rheborg i ett pressmeddelande.
 
 
Aldrig tidigare har en spin-off karaktär från deckarförfattaren Agatha Christies litterära universum blivit tv-serie. Nu händer det för första gången i en produktion av BR•F i nära samarbete med Agatha Christie Ltd på uppdrag av TV4/C More.
 
"Agatha Christies Hjerson" hyllades nyligen i Cannes där den tog hem det prestigefyllda MIP Dramas Coup de Coeur.
 
 

Vem är Sven Hjerson?

 
Inom Agatha Christies litterära universum finns karaktären Ariadne Oliver, en spänningsförfattare som enligt Agatha Christie har vissa likheter med henne själv. Ariadne har sin egen mästerdetektiv: nordbon Sven Hjerson. Han älskar rårivna grönsaker och vinterbad och är ett ess på att lösa mordmysterier. 

TV-serien utvecklas kring fyra klassiska whodunnit-mordfall och kommer sändas som fyra filmer om 4x88 minuter och som TV-serie om 8x44 minuter.
 
Se första teasern här:
 
| 17 juni 2021 15:30 |