Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 december 2021 | 09:00

Nya bilden från "Avatar 2" avslöjar en ny karaktär

Tillökning i rymdfamiljen! Lär känna Spider, ett av Jakes och Neytiris barn i James Camerons uppföljare.
Nu är det mindre än ett år kvar tills vi (förhoppningsvis) får se den utlovade "Avatar 2" på bio, tretton år efter att originalet krossade alla kassarekord.

Bara häromveckan berättade regissören James Cameron i en intervju hur den nya filmen skulle kretsa kring Jake och Neytiri som föräldrar. Handlingen tar dessutom den blå familjen till nya hörn av planeten Pandora, då det är dags att lämna regnskogen och ge sig ut till havs.

En som verkar trivas som fisken i vattnet är Spider (spelad av Jake Champion), en ny karaktär som presenteras av Empire. Spider, eller Miles som han egentligen heter, är ett av familjens fyra barn.
 
Large 5ad9dad7bd785f83dc4f845dbfef435e avatar 2 excl spider 20 1
 
Landau berättar att han föddes på militärbasen på Pandora och adopterades av paret.

- Jake tog in honom men Neytiri har alltid sett honom som en av människorna som förstörde hennes hem och dödade hennes far. Så vi leker med den dynamiken.

Vi kan med andra ord förvänta oss en del familjedrama mitt i alla spektakulära äventyr:

- Tittar man på vad Jim (Cameron) gör i alla sina filmer så skriver han om universella teman som är större än själva genren. Den här gången tar vi Jake och Neytiri och bygger det mest universella kring dem - en familj. Jake kommer från människovärlden medan Neytiri är från Na'vi-folket. Så de är som ett modernt mixat par, som fostrar barn som kanske känner att de inte hör hemma i någon av världarna, säger producenten.

Publiken kommer även få bekanta sig med Neteyam, Lo'ak och Tuk som är Jake och Neytiris biologiska barn. Här poserar några av filmernas unga skådespelare tillsammans på en tidigare släppt promobild. 
 
Large f9f1e75b82726ff318f5dc45341b5c85 avatar   publicity   h 2017
 
"Avatar 2" får biopremiär i december 2022. Totalt planeras det för fyra "Avatar"-uppföljare som kommer släppas på bio varannat år.
| 21 december 2021 09:00 |