Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

15 januari 2016 | 14:00

Kommer säsong 2 av "Mr. Robot" ge oss svaren vi väntat på?

Skaparen Sam Esmail säger att han inte är ute efter att chockera. Men fler twister utlovas.
"Mr. Robot" vann nyligen två Golden Globes för Bästa Drama-serie samt en Bästa Biroll för Christian Slaters insats och det är dags att blicka framåt till nästa säsong.

På TCA (Television Critics Association) i torsdags avslöjade skaparen Sam Esmail några hintar om vad vi kan förvänta oss inför nästa säsong. Han berättade att säsongen kommer att fokusera mycket på backstory och fylla i luckor som kommer att ge publiken många aha-upplevelser och förvåningar. Den främsta handlingen för säsongen kommer att bli Elliots (Rami Malek) inre konflikt att försonas med den chockerande upptäckt han gjorde om sin far i slutet av den första säsongen.

- Säsongen kommer att berätta mer om karaktärens bakgrund, vem han är nu och vart han är på väg. Det är lite som att stå jättenära en tavla och sedan ta ett steg tillbaka – och se den större bilden. Det är den approachen vi har till säsong 2, säger Esmail.

Ovannämnda upptäckt var bara en av många vändningar serien tog som chockade tittarna. Om detta säger han:

- Tanken är att göra dessa vändningar på ett naturligt sätt för att göra Elliots karaktär rättvisa. Jag är inte intresserad av att försöka skapa ”haha, fick dig!”-ögonblick eller att försöka chocka publiken. Det är inte det som är mitt mål.

En annan nyhet de annonserade var att Whiterose (B.D Wong) kommer tillbaka i nästa säsong.

- Men jag kommer att få använda honom sparsamt, säger Esmail. Hans karaktär är så mystisk.

En annan stor plotline i säsong 2 kommer att cirkulera kring Elliots barndomsvän, Angela (Portia Doubleday), som jobbar på Evil Corp och kontrasten mellan henne och Elliots syster Darlene (Darly Chaikin).

- Vi snackar om en kvinna som lätt skulle stå utanför Wall Street och protestera högljutt mot ekonomiska ojämlikheter och en annan som jobbar för just sådana storföretag, fortsätter Esmail. Vi kommer att få se den konflikten genom två unga kvinnors perspektiv. Det blir framförallt tufft för Angela.

- Jag tror inte att hon blir satt för mycket ur spel, skjuter Doubleday in. Jag tror absolut att det blir en kamp för henne men det ska bli intressant att se om hon lyckas hålla huvudet över vattnet.

Så med dem orden är alltså mycket fortfarande osagt och kvarstår att se. Mycket kan hända. Som Malek säger:

- I den här rollen måste jag vara beredd på allt.

Se serien på SVT eller SVT Play.
| 15 januari 2016 14:00 |