Film

Skribent

Josefine Krischausky

19 april 2021 | 16:30

Nya Adam Driver-filmen "Annette" öppnar filmfestivalen i Cannes

Spana in trailern till regissören Leos Carax första film på engelska, om en mystisk flicka som förändrar sina föräldrars liv för evigt.
Den 74:e upplagan av Cannesfestivalen går av stapeln lite senare än vanligt, men om ett par månader är det dags. Nu avslöjar man att festivalen invigs av filmen "Annette", en dramatisk musikal med Adam Driver och Marion Cotillard i de centrala rollerna, som från början var planerad att få premiär redan vid förra årets festival.
 
Handlingen utspelar sig Los Angeles och kretsar kring standupkomikern Henry (Driver) och dennes fru, operasångerskan Ann (Cotillard), som tillsammans framstår som ett perfekt, lyckligt och glamoröst par. En dag får de sin första dotter, Annette, en mystisk flicka som vänder upp och ned på deras tillvaro. 
 
För regin står den franska regissören Leos Carax ("De älskande på Pont-neuf", "Holy Motors"), som nu gör sin första film på engelska. Manuset är skrivet av de två medlemmarna i rockbandet Sparks, som dessutom ansvarar för musiken i filmen. 
 
Kolla in den nysläppta trailern här nedan: 
 
 
"Annette" får sin världspremiär i Cannes den 6 juli, och når svenska biografer i slutet av 2021. 
| 19 april 2021 16:30 |