Serie

Skribent

MovieZine

5 oktober 2020 | 13:23

Ny tv-serie om tonårskillen Bert på gång

C More gör en ny komediserie om Bert, med (nästan) helt nya skådespelare i huvudrollerna.
"Berts dagbok" lockar fortfarande publik på bio, och under tiden har C More påbörjat inspelningarna av en tv-serie som bygger på de populära böckerna av Anders Jacobsson och Sören Olsson. Det verkar dock bli en reboot (igen) med helt nya skådespelare (nästan), istället för en fortsättning på biofilmen.

Tonårskillen Bert spelas nu av 15-åriga Adrian Macéus som tidigare gjort huvudrollen i musikalen "Billy Elliot" på Stockholms stadsteater, medverkat i julkalendern "Storm på lugna gatan" samt är aktiv på Youtube. Vid sin sida har han kompisarna Åke (Samy Karlsson Fariat), Lill-Erik (Arvid Bergelv upprepar rollen från "Berts dagbok") samt en helt ny karaktär: den tävlingsinriktade musiknörden Thora (Lily Wahlsteen från "Sune vs Sune").

I jakten på kärlek stöter Bert på alla möjliga hinder i form av snygga gitarrkillar, pinsamma föräldrar och plötsliga acneutbrott. Kompisgänget stöttar varandra genom tonårstidens alla utmaningar, stora som små.

– Vi älskar Bert! Nu får vi äntligen berätta att vi tillsammans med FLX producerar en modern tolkning av Berts universum med några av morgondagens stjärnor. Det här är en klockren pusselbit i vår stora familjesatsning, säger Josefine Tengblad, Dramachef på C More och TV4, i ett pressmeddelande.

TV-serien "Bert" består av 10 avsnitt och har premiär våren 2021.
| 5 oktober 2020 13:23 |