EXKLUSIVT

Skribent

MovieZine

10 januari 2020 | 15:45

Ny trailer till svenska thrillern ”Breaking Surface”

Moa Gammel och Madeleine Martin kämpar för livet i Joachim Hedéns undervattensdrama.
När såg du senast en svensk thriller med två kvinnliga huvudroller? ”Breaking Surface” kan vara den första filmen i sitt slag som gjorts i Sverige - ett spännande överlevnadsdrama som utmanar Hollywood och rider på samma våg som ”47 Meters Down” och andra undervattensrysare. Idag kan vi presentera den första trailern exklusivt på MovieZine:
 
 
Filmen handlar om halvsystrarna Tuva och Ida som ger sig ut för att göra sitt traditionsenliga vinterdyk i Nordnorge. Då händer det som inte får hända. Ett stenras får Tuva att fastna 30 meter under vattenytan och begraver all deras utrustning. Allt är borta och systrarna är avskurna från omvärlden.

I en kamp för att rädda sin syster pressas Ida till det yttersta och när allt tycks förlorat är det mer som står på spel än bara överlevnad.
 
 
Joachim Hedén (”10 000 timmar”) har skrivit manus och regisserar:

– Det känns jättekul att trailern äntligen är ute och att premiären närmar sig. Det är drygt fyra år sedan fröet till filmen brörjade gro, och nästan på dagen ett år sedan undervattensinspelningarna började i Belgien. Så det känns fantastiskt att snart få dela vår film med publiken. Jag tror att vi har gjort en väldigt spännande film, säger han till MovieZine.
 
"Breaking Surface" får biopremiär 14 februari.
| 10 januari 2020 15:45 |