Serie

Skribent

Alexander Svensson

19 oktober 2023 | 21:02

Ny termin på Godolkin bekräftad - "Gen V" får en säsong 2

“The Boys”-spinoffen om ett gäng ungdomar med såväl superkrafter som superproblem får en andra säsong hos Amazon.
“Vad tror ni om Euphoria fast med superhjältar?” är gissningsvis ungefär så pitchen av superhjältesatsningen “Gen V” lät när den lades fram av “The Boys”-showrunnern Eric Kripke. “Gen V” är en spinoff på den populära serien om superhjältar som, när kamerorna stängs av, är dryga narcissister och psykopater. “Gen V” följer ett gäng blivande hjältar på en skola där de utbildas i alltifrån skådespeleri till brottsbekämpning.
 
“Gen V” hade premiär i slutet av september, och har sedan dess dragit till sig tillräckligt starka tittarsiffror för att Amazon ska känna sig bekväma med att beställa en andra säsong av serien. Tillkännagivandet kom på X/Twitter, i form av en video där seriens huvudrollsinnehavare överlyckligt reagerar på nyheten.
 
Att “Gen V” får en andra säsong visar att Amazon har förtroende för det “The Boys”-universum Eric Kripke bygger upp (något ironiskt kanske, iochmed att såväl “The Boys” som “Gen V” kan uppfattas som kritiska mot den kommersiellt motiverade superhjältevågen som sköljt över oss det senaste decenniet). Att “Gen V” är nära bundet till “The Boys” märks inte minst genom alla cameos från huvudserien: bland andra The Deep (Chace Crawford), Victoria Neuman (Claudia Doumit) och A-Train (Jessie T. Usher) dyker upp i serien.
 
Gen V har en rollista som bland annat inkluderar Jaz Sinclair ("Paper Towns"), Lizzie Broadway ("The Rookie") och Patrick Schwarzenegger (japp, Arnolds son). Den första säsongen har ännu inte släppts i sin helhet (avsnitt nummer 6 landar på Amazon Prime imorgon fredag). Totalt består säsongen av åtta avsnitt, vilket man nog kan anta att även säsong 2 kommer att göra. Utöver “Gen V” så kommer moderserien “The Boys” att komma ut med en fjärde säsong 2024.
 
| 19 oktober 2023 21:02 |