Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

18 mars 2024 | 16:00

Ny svensk Netflix-deckare från paret bakom "Hypnotisören"

Lars Kepler blir Alex Ahndoril och tar sin senaste roman till den internationella streamingtjänsten.
Lars Kepler är det välbekanta pseudonymet framför författarparet Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril, som ligger bakom bland annat "Hypnotisören" som blev film av Lasse Hallström 2012.
 
Sedan dess har ett nytt pseduonym tillkommit, Alex Ahndoril. Första boken under det namnet släpptes i höstas, den heter "Jag kommer att hitta nyckeln" och är första delen i den så kallade "Nyckelserien". Och det är alltså den som nu blir film hos Netflix.
 
Filmen kommer baseras på "Jag kommer att hitta nyckeln" men huruvda det blir titeln verkar än så länge vara obestämt.
 
Berättelsen är en modern pusseldeckare, och så här beskriver Netflix själva handlingen:
 
Privatdetektiv Julia Stark anlitas av en förmögen familj att lösa ett mord som begåtts på godset i Västernorrland. Hon ber sin exman Sidney Mendelson att ta ledigt från Norrmalmspolisen och följa med henne till skogarna. Julia och Sidney tas emot som gäster på det överdådiga godset. De börjar leta efter sanningen medan de äter middagar och umgås med alla familjemedlemmar, samtidigt som de försöker ta reda på vem av dem som är mördaren innan det är för sent.
 
Det här är vad vi vet i dagsläget. Vilka som skriver, regisserar och spelar rollerna är för närvarande lika okänt som den slutglitiga titeiln, och samma sak gäller premiärdatumet.
 
 

Läs också: Netflix storsatsar på Norden: 26 kommande filmer och serier har just avslöjats

 
| 18 mars 2024 16:00 |