Film

Skribent

Alexander Dunerfors

29 september 2015 | 20:30

Ny spionfilm för Matthew Vaughn

Regissören följer upp ”Kingsman: The Secret Service” med ”I Am Pilgrim”.
Efter en av årets tveklöst bästa actionfilmer hänger Matthew Vaughn kvar i spionfacket ett tag till. Hans nästa projekt blir ”I Am Pilgrim”, en filmatisering av en hyllad Terry Hayes-bok.

Brittiska medier har kallat den för en mix mellan ”The Wire”, ”Homeland” och ”The Bourne Ultimatum”, så det låter som ett projekt att hålla ögonen på.

Hayes har tidigare skrivit manus till andra och tredje ”Mad Max”-filmen, ”From Hell”, samt ”Payback”. Han har själv förvandlat sin roman till filmmanus.

Den officiella synopsis till boken ”Jag är Pilgrimen” lyder såhär:

En ung kvinna hittas mördad på ett sjaskigt hotell i New York med tänderna utdragna, ansiktsdragen upplösta i syra och fingeravtrycken utsuddade. En far blir offentligt halshuggen i den pulserande hettan på ett saudiarabiskt torg.
Liket av en expert på bioteknologi hittas utan ögon på en soptipp i Damaskus. Mänskliga kvarlevor upptäcks i ett avsides bergsområde i Afghanistan.

Pilgrimen har dragit sig tillbaka. Underbarnet på den hemligaste organisationen inom amerikanska underrättelsetjänsten lever numera sitt liv som en vanlig man på Paris gator. Men han är den enda som ser sambanden när en perfekt plan rullas ut för att begå ett fruktansvärt brott mot mänskligheten.

Vad som börjar som en ovanligt komplicerad brottsundersökning utvecklas till en gastkramande kapplöpning mot tiden. Pilgrimen dras oundvikligt in i en livsfarlig jakt på en man lika anonym som han själv, en man utan ansikte, full av hat, som planerar sin hämnd i Guds namn.

MGM hoppas naturligtvis på att filmen ska bli startskottet för en ny franchise, detta enligt THR. Inspelningen börjar nästa år.

Inget är känt just nu vad det här innebär för Vaughn och den planerade ”Kingsman 2”.
| 29 september 2015 20:30 |