Film

Skribent

Viktor Eriksson

21 mars 2024 | 19:30

Ny “Spider-Verse”-film släpps på Youtube

Den animerade kortfilmen har som mål att skapa större medvetenhet kring mental hälsa.
Sony kommer att släppa en ny animerad “Spider-Verse”-kortfilm direkt på Youtube, rapporterar Variety. Kortfilmen “The Spider Within: A Spider-Verse Story” kommer att utspela sig i samma värld som “Spider-Man: Across the Spider-Verse” och följa hur Miles Morales kämpar med att balansera livet som vän, student och Spider-Man, varpå han drabbas av en panikattack.
 
Filmen släpps i samarbete med Kevin Love Fund och kommer att utgöra en del av fondens arbete som går ut på att hjälpa personer med sin mentala hälsa.
 
– Miles representerar så många av oss som gör det bästa vi kan i vår vardag, säger Jarelle Dampier, regissör för “The Spider Within”, till Variety.
 
– Det är ofta som vi inte inser allt vi gått igenom förrän vår kropp tvingar oss bli medvetna om det. Min tanke är att “The Spider Within” kan driva djupare samtal mellan vänner och familj gällande deras egna mentala hälsa och jag hoppas att den känns som ett kärleksbrev till de som avgudar Miles Morales.
 
“The Spider Within: A Spider-Verse Story” kommer att ha premiär på Sony Picture Animations Youtube-kanal den 27 mars klockan 14:00.
 
 
| 21 mars 2024 19:30 |