Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 juni 2017 | 11:00

Folk är riktigt upprörda över nya Snövit-filmen

Kampanjen för "Red Shoes and The Seven Dwarfs" gör publiken butter. Till och med Chloe Grace Moretz som gör rösten till Snövit, kritiserar postern.
"Tänk om Snövit inte längre var vacker" står det på reklamaffischen.

Japp, Snövit har blivit lite kortare och rundare - och därmed ful, om man ska tolka filmens plumpa budskap.

Den animerade "Red Shoes and The Seven Dwarfs" får nu skarp kritik i sociala medier. "Varför är det okej att säga till barn att tjocka är fula?" frågar en användare på Twitter. "Snacka om bodyshaming", skriver en annan.
 
 
Filmen kommer från Sydkorea och har lyckats få Chloe Grace Moretz att göra rösten i den engelskspråkiga versionen. Moretz själv är chockad över affischerna:

- Jag är lika förvånad och arg som ni. Det här har inte godkänts av mig eller mitt team. skriver hon på Twitter.
 
 
"Red Shoes and The Seven Dwarfs" beskrivs som "en parodi med en twist".

Historien lånar från sagor som bröderna Grimms "Snövit" och H.C. Andersens "De röda skorna”, och följer sju arroganta prinsar som förvandlats till dvärgar. De måste hitta ett par magiska skor som kan bryta förtrollningen. Skorna finns hos en (normalbyggd) prinsessa som använder dem för att bli lång och Disney-spinkig.

Filmbolaget har nu stoppat marknadsföringen och plockat ner filmens trailer. Tack vare vår goda fé Yoytube kan du fortfarande se den här:
 
 
Chloe Grace Moretz skriver att filmen, trots sin fula reklam, döljer ett vackert budskap om inre skönhet.

- Jag lånade ut min röst till ett vackert manus som jag hoppas ni ska se i sin helhet. Handlingen ger styrka till unga kvinnor och det tilltalade mig.
| 1 juni 2017 11:00 |