Film

Skribent

Carlos De La Vega

31 juli 2023 | 06:00

Varning för fartvild motorcykeljakt under de första minuterna av nya "Resident Evil"

I nästan 30 år har Capcoms "Resident Evil"-serie skrämt oss, och det som en gång började som ett spel till Playstation har utvecklats till både filmer, animerade filmer och tv-serier. Vi har sett dom första 8 minuterna av den nya filmen och det ser ganska lovande ut.
Efter Netflix misslyckade tv-serieadaption och det ljumma mottagandet av den senaste filmen Resident Evil: "Resident Evil: Welcome to Raccoon City", så har nog inte en ny "Resident Evil" film känts stekhett, men efter att ha sett  de första åtta minuterna av nya "Resident Evil: Death Island" så känns det äntligen som "Resident Evil" kan få en bra (animerad) filmadaption.  

Redan från inledningen ser man att tekniken har gått rejält framåt sedan den senaste animerade filmen "Resident Evil: Vendetta". Den animerade Resident Evil-serien har aldrig lockat en stor publik i väst, men den har sina fans och de lär uppskatta en alltmer lyckad och detaljerad mimik. Som om det inte vore nog - filmen river av en actionrökare till motorcykeljakt där Leon S Kennedy tampas med en okänd kvinnlig motståndare - är det en fiende eller någon med mer komplexa motiv? Det återstår att se.
 
 
I "Resident Evil: Death Island" fördjupas tittarna återigen i världen av biologiska hot och ondskefulla konspirationer. Historien kretsar kring D.S.O.-agenten Leon S. Kennedy, vars uppdrag är att rädda den kidnappade Dr. Antonio Taylor. Samtidigt ger sig B.S.A.A.-agenten Chris Redfield ut på en separat utredning där han utforskar ett skrämmande zombieutbrott i San Francisco där alla smittade tidigare har besökt den ökända fängelseön Alcatraz.
 
De tre tidigare animerade filmerna i Resident Evil-franchisen är " Resident Evil: Degenation" (2008)  Resident Evil: Damnation (2012) och Resident Evil: Vendetta (2017)
 
Idag den 31 juli har "Resident Evil Death Island" digital premiär i Sverige.
 
Ser ni fram emot den nya animerade "Resident Evil"-filmen?
| 31 juli 2023 06:00 |