Film

Skribent

Alexander Dunerfors

20 februari 2013 | 22:30

Ny "Mama" efterlyses

Universal hoppas förvandla rysaren till en franchise, med eller utan regissörens samtycke.

Skräckisen "Mama", med Jessica Chastain i huvudrollen och Guillermo del Toro som producent, rullar på framgångsrikt i Staterna. Sedan biopremiären för fem veckor sedan har filmen snart dragit in 100 miljoner dollar världen över, och än återstår väldigt många länder att skrämma.

Universal Pictures VD hoppas nu mjölka mer av "Mama", en billig och samproducerad rysare som faktiskt började som en spansk film:

- Vi ser potentialen för en filmserie. Vi skulle gärna göra en till. Men alla dessa samtal är i ett tidigt skede. "Mama" är den första filmen i detta slag som vi haft så pass stor framgång med så det öppnar upp möjligheten för liknande filmer, säger David Kosse till Screen Daily.

Men det kanske får bli en tvåa utan regissören, Andres Muschietti, som har sagt i en intervju med Screen Crush att han går vidare till andra projekt:

- Ämnet är uttömt... Jag trodde aldrig att den kunde fortsätta. Uppföljare är knepiga, jag vet hur studios tänker men jag tycker inte man ska förstöra originalet "Mama".

"Mama" får svensk biopremiär 3 april, då får vi se filmen som enligt Jonna Vanhatalo Birro "skrämmer ordentligt för stunden". Recension publiceras inom kort.

| 20 februari 2013 22:30 |