Film

Skribent

MovieZine

6 augusti 2015 | 18:00

Ny "Jumanji" kommer julen 2016

Äventyrsfilmen från 1995 hade Robin Williams i huvudrollen.
Säg den klassiker som får vila i lugn och ro? Sony har planer på en ny version av ”Jumanji”, som kommer redan nästa år. Amerikanska medier rapporter om det som en reboot snarare än remake, vilket brukar antyda tankar på flera uppföljare. 

Är du uppväxt på 90-talet så är du med stor säkerhet uppväxt med ”Jumanji”. Robin Williams spelade pojken som fastnat i ett otäckt brädspel, för att bli fritagen många år senare och tvingas spela klart med spelets ganska oschyssta regler. Ett kast med tärningen kunde framkalla monsunregn, elefanthorder eller galna apor.

Joe Johnston stod för regin, Kirsten Dunst gjorde en av sina första roller, och äventyrsfilmen från 1995 bjöd på rätt ambitiösa datoreffekter - för sin tid, iallafall. Jag såg om den i vintras och förvånades över hur mörk och hemsk den var på sina ställen. ”Jumanji” har definitivt en mer vågad ton än dagens familjefilmer. 

Det är inte känt än hur den nya filmen ska ta sig an historien, som från början bygger på en bok av Chris van Allsburg. Med tanke på att ett brädspel har "huvudrollen", har man i stort sett fria händer att ta handlingen var man vill. Förhoppningsvis blir det inte en ren nyinspelning av samma historia som sist.

Ett premiärdatum är iallafall satt, så ifall du undrar vad du ska ta med familjen på under julhelgen nästa år: nya ”Jumanji” släpps den 25 december 2016. 

Vad tror ni, finns det potential i ännu en ”Jumanji”? Kommentera nedan.
| 6 augusti 2015 18:00 |