Film

Skribent

Viktor Eriksson

17 april 2024 | 21:30

Ny dokumentär med James Cameron dissekerar “Aliens” i 4 timmar

Analyserar en av världens bästa uppföljare scen för scen genom hela filmen.
“Aliens Expanded” är en ny djupgående dokumentär som skildrar berättelsen bakom James Camerons “Aliens - Återkomsten” från 1986, en av de mest hyllade uppföljarna någonsin i filmvärlden. Centralt för den fyra timmar långa dokumentären är en helt ny intervju med regissören och manusförfattaren James Cameron som scen för scen går igenom hela filmen.
 
“Aliens Expanded” innehåller också intervjuer med flera av skådespelarna, som Michael Biehn (Corporal Dwayne Hicks) och Lance Henriksen (Bishop), men tyvärr ingen intervju med Sigourney Weaver. Teamet bakom “Aliens Expanded” är sedan samma gäng som gjorde dokumentären “In Search of Darkness” som handlar om skräckfilmer från 80-talet.
 
Dokumentären går just nu att beställa online, både som digital nedladdning och som Blu-ray , fram till den 5 maj. De som beställer dokumentären innan det datumet kommer också att få sitt namn i eftertexterna. Den digitala utgåvan kostar 49 dollar, motsvarande cirka 540 kronor, medan blu-ray-paketet kostar 99 dollar, motsvarande cirka 1090 kronor, plus frakt.
 
De digitala exemplaren av dokumentären kommer att släppas i juni 2024 medan de fysiska exemplaren skickas ut med post under juli 2024. Det är just nu oklart i vilken utsträckning dokumentären kommer att vara tillgänglig efter den 5 maj.
 
| 17 april 2024 21:30 |