Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 juni 2021 | 21:10

Ett år till biopremiär - nu avslöjas titeln på nästa "Transformers"

Musikalstjärnan Anthony Ramos tar huvudrollen i "Transformers: Rise of the Beasts", på bio sommaren 2022.
Den sjunde Transformers-filmen har fått en officiell titel. Gizmodo bekräftar att filmen ska heta "Transformers: Rise of the Beasts".

Det blir den första filmen i den framgångsrika, leksaksbaserade filmserien efter 2018 års "Bumblebee". Filmen kommer utspela sig år 1994 och blir en adaption av "Beast Wars". En del nya robotkaraktärer kommer att introduceras, bland andra skurken Scourge.
 
- Något av det viktigaste vi försöker göra med filmen är att ge publiken mycket nytt. Vårt hopp var att hitta nya skurkar och prioriteringar… Har man sett de andra filmerna och gillar dem, så kommer man få se skurkar man aldrig tidigare sett. Autobots du aldrig sett, lovade producenten Lorenzo di Bonaventura under torsdagens presskonferens.
 
Vi vet också att stjärnskottet Anthony Ramos tar huvudrollen som en före detta militär med en teknikgalen lillbrorsa. Ramos är senast aktuell i musikalerna "Hamilton" och "In the Heights", och är alltså redo för sin första huvudroll i en stor actionfilm.
 
 
Däremot verkar det som att Michael Bay är färdig med franchisen. Filmen regisseras istället av Steven Caple Jr ("Creed 2"), som ser fram emot äventyret. Filmen tar med tittarna både till New York men även den peruanska inkastaden Machu Picchu:
 
- Jag tittar på klassiska filmer som "Indiana Jones", där man ger sig ut på ett äventyr men man lär sig också något längs vägen. Förhoppningsvis kan jag också belysa kulturen och människorna, säger regissören.
 
"Transformers: Rise of the Beasts" siktar på biopremiär om ganska exakt ett år - den 22 juni 2022.
 
 
"Transformers: Rise of the Beasts" är bara en i raden av flera planerade Transformers-rullar. En animerad film är på väg från regissören Josh Cooley ("Toy Story 4") och ytterligare en fristående spelfilm som skrivs av James Vanderbilt ("Murder Mystery").
| 22 juni 2021 21:10 |