Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

9 december 2023 | 10:00

Nu på Viaplay: Joel Kinnaman mot Nicolas Cage i en diaboliskt mörk thriller

Har du sett "Silent Night " och känner ett behov av mer Joel Kinnaman? Då passar det att hans och Nic Cages "Sympathy with Devil" hittat hem till Viaplay.
"Sympathy for the Devil" sammanför två aktuella och populära skådespelare. Nicolas Cage har fullt upp med att resa runt och prata om "Dream Scenario", som når svenska biografer den 2 februari nästa år, medan Joel Kinnamans dialogfria actionrökare "Silent Night" haft sin biopremiär nu i helgen.
 
Kinnaman spelar en man som är på väg till sjukhuset för att träffa sin födande fru. Men oväntat och oombett får han sällskap i bilen av en passagare med pistol, spelad av Nic Cage, som hotar med att skjuta den blivande pappan om han inte gör som passageraren säger. Det blir upptakten till en katt- och råttalek där inget är som det till synes verkar vara.
 
Vår recensent Mattias Blomberg gav "Sympathy for the Devil" en fyra i betyg och motiverar det med att filmen "tar tittaren på en åktur in i en diaboliskt mörk dimension av det mänskliga psyket och gör filmkonst av nattens estetik. Den skapar magnetisk suggestion som gör att jag älskar att vara med i den där bilen hur obehagligt det än blir." 
 
"Sympathy for the Devil" finns att streama fritt på Viaplay från och med idag. Om du saknar tjänsten så går det att bra att hyra eller köpa filmen via exempelvis SF Anytime.
 
 
| 9 december 2023 10:00 |