Film

Skribent

MovieZine

6 januari 2024 | 06:00

Nu på Viaplay: Nicolas Cage i sin Cage-igaste roll någonsin: "Galet och absurt"

En skönt skruvad meta-komedi låter actionstjärnan spela sig själv.
Viaplay bjuder på inte mindre än 60 nya filmer och serier i sitt utbud nu i januari.
 
Den här helgen kan vi dyka in i en galen actionkomedi där Nic Cage spelar Nic Cage - 2022 års omtalade "The Unbearable Weight of Massive Talent" har just landat på streamingtjänsten.
 
Det är en actionkomedi med några meta-lager där Cage, filmstjärnan med en dalande karriär, får en chans att uppträda som sig själv när en stenrik miljardär bjuder in till födelsedagsfirande i Spanien. En miljon dollar lockar - men snart blir han insyltad i en kidnappningskomplott och får både CIA och terrorister efter sig.
 
Cage får sällskap av megapopulära Pedro Pascal ("The Last of Us") i den explosiva historien som utvecklas till en buddy-komedi. Samtidigt får han chansen att driva med sin långa karriär och många av de ikoniska roller han spelat genom åren.
 
Med höga 87% på Rotten Tomatoes (samma betyg både från kritiker och publik) är det tydligt att "The Unbearable Weight of Massive Talent" har hittat sina fans.
 
"Det är en hysteriskt galen och absurd resa" skriver Firstshowing i sin recension. Och bland MovieZines läsare hör vi hyllningar som: "En grymt underhållande bromance-skröna som bjuder på många galna skratt!"
 
| 6 januari 2024 06:00 |