Film

Skribent

MovieZine

1 maj 2024 | 17:00

Nu på Prime Video: Hugg in på vampyrfilmen som hyllats av Stephen King

Ett skepp kommer lastat med skrik, blod och ond bråd död...
Vampyrrysaren "The Last Voyage of the Demeter" har just kommit in i utbudet på Prime Video.
 
Filmen var en av två konkurrerande (men väldigt olika) Dracula-filmer som släpptes under 2023. Komedin "Renfield" satsade på brutalt våld och humor med Nicolas Cage i huvudrollen. Här väntar mer mörk och stämningsfull skräck när skeppet Demeter får en objuden passagerare på halsen. Bokstavligen.
 
"The Last Voyage of the Demeter" bygger på ett kapitel I Bram Stokers roman om greve Dracula. Året är 1897 och Demeter är på väg mot England med sin besättning och lasten full av mystiska lådor. Men om nätterna vaknar något ondskefullt till liv och det blir allt färre människor ombord...
 
Norrmannen André Øvredal ("Trolljägaren") har regisserat den här snygga och kusliga monsterrysaren. Skräckveteranen Javier Botet iklär sig rollen som den ikoniska vampyren.
 
 
Även en inbiten skräckmästare som Stephen King fick kapitulera. Han erkänner att han var skeptisk men hade sedan en "throat-ripping good time" - brutalt kul helt enkelt. King skriver vidare att "den påminde mig om de bästa Hammer-filmerna från 60- och 70-talet".
 
Filmen har också hyllats av "Pans labyrint"-regissören Guillermo del Toro: "Underbar, överdådig och vild!" utbrast han i sociala medier vid premiären.
 
 
| 1 maj 2024 17:00 |