Film

Skribent

MovieZine

6 december 2023 | 14:00

Nu på Netflix: 200 miljoner dollar och Christian Bale ger en läcker, stenhård sci-fi-rulle

Det finns ett mörkare slut som fansen aldrig fick se...
Ett actionpackat nytillskott i utbudet hos Netflix. Nu finns 2009 års ”Terminator Salvation” att streama.
 
Den fjärde filmen i Terminator-serien följde efter den allmänt sågade ”Terminator: Rise of the Machines”. Men är en ny och fristående historia som tar oss till en nära framtid (egentligen år 2018) där mänskligheten kämpar mot Skynet och onda cyborgs.
 
I täten står Christian Bale i rollen som ledaren John Connor - han är son till Sarah Connor, en ikonisk karaktär ur James Camerons första filmer i denna franchise. I rollistan finns också ”Avatrar”-stjärnan Sam Worthington och ”Star Trek”-skådisen Anton Yelchin, samt Helena Bonham Carter och Bryce Dallas Howard.
 
Med 200 miljoner dollar i budget hoppades regissören McG att få starta en ny trilogi av Terminator-filmer. Tyvärr uteblev biosuccén, och istället fick fans nöja sig med ännu en reboot... och sen ännu en. Jag hör iallafall till dem som tycker att ”Terminator Salvation” är en av de vassare uppföljarna i serien. Filmen är snygg, stämningsfull - och orimligt bespottad. Betyget på Rotten Tomatoes ligger på låga 33 procent.
 

Det finns ett mörkare slut vi aldrig fick se

 
Kanske finns det ett annat slut som hade fungerat bättre med kritiker och publik? Bara härmomveckan pratade McG i en intervju om ett mörkare, alternativt slut som han en gång hoppas få visa fansen:
 
- Det är intressant, för det kändes som att vi gjorde mycket rätt med "Terminator". Men i slutändan blev tillräckligt fel och vi fick stryk av fansen. Det krossade mitt hjärta. Nu tycker jag att filmen har åldrats väl. Och det finns en annan version, min egna klippning, som det börjar pratas om online. Folk vill se den versionen, säger han.
 
"Terminator Salvation" finns nu att streama på Netflix, men även på Viaplay och Tele2 Play.
 
| 6 december 2023 14:00 |