Spel

Skribent

Robin Cocks

5 september 2019 | 09:30

Nu kommer Super Nintendo-spel till Switch

Under en 40 minuter lång nyhetsvideo från Nintendo avslöjades det att Super Nintendo-spel kommer till Switch. För att spela krävs en aktiv prenumeration av Nintendo Switch Online.
Under 2018 lanserade Nintendo sin prenumerationstjänst Nintendo Switch Online. Tjänsten gav spelare rabatter på spel, gratisspel samt möjlighet att spela gamla klassiska NES-spel på Switchen. Sedan dess har många prenumeranter trånat över resten av Nintendos spelbibliotek och nu har vi äntligen fått reda på att Super Nintendo-spel lanseras till Switch redan idag.
 
 
Under en 40 minuter lång nyhetsvideo från Nintendo fick vi reda på att det kommer dyka upp 20 klassiska titlar från Super Nintendo-biblioteket till Switch och varje månad kommer det fyllas på med fler spel. Några av spelen som finns med från start är "Super Mario World", "The Legend of Zelda: A Link to the Past" och "Super Mario Kart". Dessutom kommer du kunna beställa trådlösa Super Nintendo-handkontroller om du vill få den äkta känslan från 90-talet. 
 
Här nedanför kan du se en video om avslöjandet av Super Nintendo-spel till Switch.
 
 
Super Nintendo-spelen finns tillgängliga idag på Switch om du är en aktiv prenumerant av Nintendo Switch Online-tjänsten.
 
Nintendo har nu uppdaterat den europeiska hemsidan och det visar sig att 5 september gäller för Amerika och för oss i Sverige kommer spelen dyka upp någon gång efter midnatt, alltså imorgon den 6 september.
 
Kommer du spela Super Nintendo-spel på Switchen? Vilka spel vill du att Nintendo lägger till i tjänsten?
| 5 september 2019 09:30 |