Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

7 januari 2015 | 19:00

Nu kommer "Mästerkatten" i TV-serieformat

Netflix har i samarbete med Dreamworks gjort serie av den kända "Shrek"-figuren.
Den svärdsvingande kissen i stövlar, som fick en egen film 2011, "Mästerkatten", har premiär för sin nya serie "Mästerkatten på äventyr" den 16 januari i svenska Netflix. 

Då kommer de fem första 22-minutersdelarna att läggas upp. Sedan kommer nya avsnitt att portioneras ut under resten av året. 

"Mästerkattens äventyr" handlar om hur allas vår mjölkdrickande charmör lyckas bryta en förtrollning som skyddat ett mytiskt land. Han måste nu finna ett sätt att ställa allt till rätta samtidigt som han måste skydda landet och dess invånare från marodörer och giriga upptäckare. 

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

- Mästerkatten är en tidlös hjälte. Med ett kallt glas "leche" (mjölk) i ena tassen och hans svärd i den andra, finns det inget som kan stoppa honom... förutom hårbollar, säger Dreamworks TV-chef Margie Cohn i ett uttalande Variety tagit del av. 

Men förvänta er inte att återigen höra Antonio Banderas röst som Mästerkatten. Han har i serien ersatts med skådespelaren Eric Bauza.  Bland gäströsterna återfinns namn som John Leguizamo, Danny Trejo och John Rhys-Davies.
| 7 januari 2015 19:00 |