Film

Skribent

Oskar Möller

1 oktober 2021 | 12:00

Flera kända ansikten återvänder till "En värsting till syster 3"

Saker han äntligen gått framåt för del tre i Deloris äventyr. Disneyproducenten Tim Federle känd från "High School Musical"-serien är vald att att regissera filmen.
Det var ett bra tag sen vi såg Deloris Van Cartier på den vita duken. När "En värsting till syster" kom ut 1992 blev det en överraskande stor hit som cementerade Whoopi Goldbergs popularitet. Uppföljaren kom redan året därpå men genererade mindre entusiasm hos såväl kritiker som publik.
 
Ingen kan dock förneka att Deloris Van Cartier tillhör en av situationskomedins oförglömliga filmgestalter och i en tid av ständiga uppföljare var det bara en tidsfråga innan den syndiga nunnan skulle få ett tredje äventyr.
 
 
"High School Musical"-författaren och producenten Tim Federle har fått i uppdrag att regissera den kommande filmen för kanalen Disney+, skriver The Wrap. Han har tidigare regisserat ett specialavsnitt av "High School Musical: The Musical - the Series" men har fått Disneys förtroende då han även kommer att regissera "Better Nate Than Ever" - en film om en musikalälskande 13-åring som åker iväg till Broadway och träffar de färgstärka artisterna i Manhattans teatervärld. 
 
Det kan eller kan inte komma bli Disneys första film med en gay huvudrollsinnehavare (Federle är öppet gay och filmen är en adaption av hans egen bok) på riktigt med tanke på det - förvisso inte direkt revolutionerande men ändå - framsteget i "Jungle Cruise".
 
I väntan på Deloris nya äventyr kan vi njuta av denna återförening i "The View"
 
Whoopi Goldberg återvänder i rollen som Deloris och det är givet att Kathy Najimi kommer att återvända som sister Mary Patrick. Om del tre även kommer att innebära att vi återser den fantastiska dame Maggie Smith som mother Superior och skönsjungande Wendy Makkena (renhjärtade sister Mary Robert) och Lauryn Hill (rebelliska Rita Watson från del 2) är mindre säkert i dagsläget men Goldberg har hintat att man kommer se flera ur ensemblen återvända.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
En till återvändande nyckelfigur från filmserien som vi kan räkna med är kompositören Marc Shaiman som skrev alla medryckande låtarna vi föll för i de två föregångarna. Manusförfattare blir Madhuri Shekar som skrev ihop alla sex avsnitten i utmärkta HBO-serien "The Nevers"
| 1 oktober 2021 12:00 |