Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 november 2018 | 00:00

Nu finns över 5000 recensioner på MovieZine

Våra skribenter har jobbat flitigt under våra 15 år online, och levererat nästan en filmrecension om dagen!
Vi firar stora milstolpar här på MovieZine i år. Inte nog med att vi har funnits online i 15 år, nyligen publicerades också den 5000:e recensionen.*

Det innebär, snabbt räknat, nästan en recension om dagen så länge MovieZine har funnits. Vi vågar påstå att vi är det onlinemedia med största samlingen av filmrecensioner i Sverige.

Sedan MovieZine grundades år 2003 var ambitionen att recensera det mesta som går upp på bio, och vara först ut med recensionerna i Sverige. Genom åren har vi också börjat täcka allt mer dvd-släpp, klassiker, tv-serier samt det växande streamingutbudet.

Våra skribenter är också flitiga besökare på världens främsta filmfestivaler, och vi bevakar bland annat Cannes, Venedig, Berlin, Tribeca, Toronto och Sundance. Det är vårt sätt att ge er de hetaste recensionerna först, och att hitta årets snackisar och filmpärlor före alla andra.
 

4 snabba fakta om recensioner på MovieZine

 
279 filmer har fått toppbetyg. Nästan lika många (272) har bottenbetyg.

Under de fem första åren kunde man även hitta betyg som 4,5 av 5. Betygshalvorna skrotades efter 2008.

En filmrecension på MovieZine består vanligtvis av mellan 2500-4500 tecken. Undantag finns förstås. Smalare festivalfilmer kan få kortare recensioner, medan en von Trier-rulle ibland kräver längre…

Genom åren har långt över 100 skribenter varit med och tyckt till, betygsatt, dissat och hyllat. Idag består vår redaktion av 20 frilansare, varav 10 är aktiva recensenter.
 
* Att den 5000:e recensionen blev en sågning av ”Venom” behöver vi kanske inte tala högt om.
| 1 november 2018 00:00 |