Film

Skribent

MovieZine

15 maj 2017 | 16:30

Första bilden på Adam Pålsson i "Ted - För kärlekens skull"

Hannes Holm regisserar dramabiografin om en av Sveriges mest älskade artister, Ted Gärdestad. Nu har inspelningen börjat.
”Ted - För kärlekens skull” ska berätta om en av Sveriges mest älskade artister och hans dramatiska, kontrastrika och alltför korta liv. Det är klart sen tidigare att Ted spelas av Adam Pålsson ("Torka aldrig tårar utan handskar") och att filmen regisseras av Hannes Holm (”En man som heter Ove”).

- Det är en ynnest att få regissera denna hyllning till Ted. Det är en historia med så många bottnar som verkligen drabbar, både genom all underbar musik och genom Teds orubbliga inställning till kärleken, säger regissören Hannes Holm i ett pressmeddelande.

Ted Gärdestads makalösa genombrott saknar motstycke i svensk pophistoria. I början av 70-talet greps Sverige av total Ted-feber. Hela landet fascinerades av Teds glädje, energi, talang och fantastiska låtar. Över en natt blev han Sveriges första riktiga tonårsidol. Det var i musiken han fann sin stora lycka och där kunde han uttrycka sina känslor om kärlek och sorg.
 
 
Inspelningen äger på olika platser i Västra Götalandsregionen och i Stockholm. ”Ted - För kärlekens skull” får biopremiär senare under 2017.
| 15 maj 2017 16:30 |