Film

Skribent

Matilda Klinga

25 november 2016 | 18:00

Nordisk mytologi möter rymden i svensk sci-fi-film

Tänk om den nordiska mytologin var sann och asagudarna fanns. I så fall skulle de ha förändrats genom historien och kanske levt i rymden. Här är ett smakprov på "Balder".
Barndomsvännerna Magnus Backström, Erik Löfgren och Emil Andersson Westman som är uppväxta i Delsbo vill göra en sci-fi-film. Filmen handlar om asaguden Balder som blir kidnappad och döms till döden av sina förövare. Han måste göra sig fri och hitta Tors hammare. Tänk om mytologin var sann och asagudarna existerade i rymden? I filmen kommer det även finnas med rymdvarelser och olika tekniska prylar. 


En fängelsevakt som syns i trailern. 


Här har vi en annan utomjordisk varelse. 

Yggdrasil är inom nordisk mytologi världens äldsta träd. I filmen har de valt att göra Yggdrasil till en annan galax som består av planeter, månar och stjärnor. Inom nordisk mytologi är Yggdrasil världens äldsta träd. 



Filmen behöver hjälpmedel för att kunna göras men det finns redan nu en trailer. Det finns idag ett team bakom filmen, Erik Löfgren ska regissera, Magnus Backström producerar och Emil Andersson Westman spelar rollen som Balder. Om de lyckas samla ihop de medel som behövs, kommer man att samla ihop ett större team för att göra filmen.  


Det är ett stort och ambitiöst projekt som kan bli riktigt coolt. Asagudar som möter rymden - varför inte, det kan bli bra om förutsättningarna finns. ”Balder” ska spelas in i de nordiska länderna, Sverige, Danmark och på Island. Planerna är att börja filma nästa sommar. 

Vi har fått många bilder som har skapats digitalt för att visa hur filmen kommer att se ut. Bilden nedan ser ut som någon sorts rymdstation eller inuti ett stort rymdskepp. 



Filmen kommer visas gratis online och den ska vara 25-30 minuter lång. Man siktar på att ha filmen klar till 2018. Om du tror på det här projektet kan du hjälpa till genom att skänka en slant på Kickstarter. 
| 25 november 2016 18:00 |