Film

Skribent

MovieZine

5 november 2020 | 09:20

Noomi Rapace gör huvudrollen i svenska actionthrillern "Svart krabba"

Netflix filmatiserar Jerker Virdborgs postapokalyptiska roman.
Noomi Rapace spelar huvudrollen när romanen "Svart krabba" av Jerker Virdborg blir Netflix-film.

Filmen blir Rapaces stora återkomst till Skandinavien och Sverige efter att ha spenderat tio år utomlands, där hon bland annat medverkat i "Prometheus" och "Sherlock Holmes 2". Just nu syns hon i "The Secrets We Keep" och kommer också att medverka i "Lamb", som har premiär 2021.
 
- Jag är väldigt glad över att få komma tillbaka till Sverige och göra "Svart krabba". Min första svenska film på... år. Jag ser fram emot att få gå in i rollen och starta den här resan – att utforska mänskliga skuggor och glida genom trasiga drömmar och en värld som håller på att falla samman. Överlevnad till vilket pris?, kommenterar Noomi Rapace i ett pressmeddelande.
 
Filmen regisseras av Adam Berg. Efter en karriär inom reklam och musikvideor blir "Svart krabba" Bergs första långfilm som regissör och författare. Han har tillsammans med författaren Per Rådström skapat ett fantasifullt manus baserat på Virdborgs roman.

"Svart krabba" är en skandinavisk actionthriller som utspelar sig i en postapokalyptisk värld som har förfallit till följd av klimatförändringar och krig. Under en vinter som aldrig tycks ta slut skickas sex soldater på ett farligt uppdrag över det frusna havet för att transportera ett paket som äntligen kan få kriget att upphöra.

Utrustade med skridskor och omedvetna om vad de bär på eller vem de kan lita på utmanar uppdraget deras tilltro och tvingar dem att ställa sig frågan: Vad är de villiga att offra för sin egen överlevnad?
 
"Svart krabba" får global premiär på Netflix år 2022.
| 5 november 2020 09:20 |