Comic-Con 2018

Skribent

Jonatan Blomberg

21 juli 2018 | 09:45

Noomi Rapace har en roll i Amazon Primes kommande "Jack Ryan"-serie

John Krasinskis "Jack Ryan"-serie hos Amazon Prime är en av företagets största original-satsningar hittills.
Det är ingen hemlighet att Amazon Studios är ute efter att hitta nästa stora "Game of Thrones"-serie. Företagets ägare och VD, Jeff Bezos, har uttryckligen givit den instruktionen till de ansvariga för att hitta nya intressanta tv-projekt för Amazon Prime. Han ledde även själv miljard-förhandlingarna kring rättigheterna till "Sagan om Ringen" - ännu en av företagets kommande storsatsningar.
 
Under natten var det Amazon Studios tur på Comic-Con i San Diego att visa upp några av sina mest intressanta nya serier (mer om de andra i kommande artiklar).
 
För svensk del slog det därför ned som en bomb att svenska Noomi Rapace har knipit en roll i första säsongen av den kommande storsatsningen "Jack Ryan".
 
Serien har av flera beskrivits som "24", där varje avsnitt fått en långfilmsbudget när det kommit till explosioner och effekter av olika slag. Rapace har landat rollen som Harriet "Harry" Baumann, en tysk BND-agent (Tysklands underrättelsetjänst för inhämtning av information i utlandet), vars väg kommer att korsas med Jack Ryans nere i Sydafrika.
 
 
Rapace har efter framgångarna med rollen som Lisbeth Salander i "Män som hatar kvinnor"-trilogin fått en riktigt grym karriär även utanför Sverige. När det kommer till streamingtjänster har hon exempelvis gjort Netflixfilmerna "What Happened to Monday" och "Bright" relativt nyligen. Men tar nu alltså steget över till konkurrenten Amazon istället.
 
"Jack Ryan" släpps den 31 augusti.
 
Är du lika peppad som jag på att få se om "Jack Ryan" blir en lyckad satsning? Kommentera gärna nedan!
| 21 juli 2018 09:45 |