Film

Skribent

MovieZine

25 juni 2018 | 16:00

Nolan tror inte att superhjältegenren kommer överleva

Jonathan Nolan, som skrivit manus till ”The Dark Knight”-filmerna åt brorsan Christopher, anser att genren ”inte kommer åldras speciellt väl”.
Hur länge kan superhjältegenren överleva? Den frågan är det många som ställer sig just nu, både i branschen och bland filmälskare. Marvel banar vägen och andra studios kämpar på med sina filmserier, ibland med mer och ibland mindre lyckade resultat.

Bröderna Jonathan och Christopher Nolan har själva skapat några av de bästa filmerna med ”The Dark Knight”-trilogin. Jonathan Nolan skrev de två sista delarna, men själv ser han inte ljust på genrens framtid. Under en pressträff för säsongsfinalen av ”Westworld” fick Jonathan Nolan frågan om western-genren är redo för en revival. Han svarade:

- Västernfilmen har levt länge, fram till 60- och 70-talen. Nu är det superhjältar. Jag och min bror Christopher har ett par gånger bidragit till superhjältegenren, men jag är inte säker på att den genren kommer att åldras speciellt väl. Det finns lite underligheter i den.
 

Christopher och Jonathan Nolan på filminspelning.
 
Någon närmare förklaring gavs inte, men det är intressant att höra Nolans tankar. Superhjältegenren är på många sätt lik westernfilmerna från förr, där de goda kämpade mot de onda i ganska snarlika scenarion. I takt med att specialeffekter blir allt mer realistiska, och billiga, har de fantastiska serietidnings-äventyren kunnat översättas till bioduken, men det kanske bara är en tidsfråga innan publiken tröttnar på superstarka män i trikåer.

En längre intervju med Jonathan Nolan om ”Westworld”-finalen publiceras ikväll på MovieZine. Till dess, vad tror ni om superhjältefilmens fortsatta framgångar? Kommentera nedan.
| 25 juni 2018 16:00 |