Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 november 2019 | 07:27

Noah Hawley regisserar ”Star Trek 4”

Mannen bakom tv-serierna ”Fargo” och ”Legion” gör sin första stora biofilm.
Paramount Pictures har hittat rätt gubbe att ratta nästa ”Star Trek”-film, och det blir tyvärr inte Quentin Tarantino.

Deadline rapporterar att Noah Hawley sitter i slutförhandlingar om att inta kaptensstolen. Hawley, som står bakom de hyllade tv-serierna ”Fargo” och ”Legion”, är tänkt att både skriva manus och regissera den fjärde ”Star Trek”-filmen.

Besättningen som består av Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Simon Pegg och Karl Urban väntas återvända till USS Enterprise.
 
Våren 2018 skrev vi att S.J. Clarkson skulle regissera "Star Trek 4", med en story kring tidsresande. Projektet föll isär och hon lämnade registolen.
 
 
Noah Hawley filmdebuterade tidigare i år med rymddramat ”Lucy in the Sky”, där Natalie Portman spelade stressad astronaut. Filmen blev en besvikelse för de kritiker och publik som fångade den på Toronto Film Festival (läs MovieZines recension här), men det verkar inte avskräcka Paramount som litar på Hawleys vision för sin franchise.

J.J. Abrams, som regisserade den första av de nya ”Star Trek”-filmerna år 2009, är ombord som producent. Den senaste filmen ”Star Trek Beyond” kom 2016.
 
 
Alla Trekkies där ute har mer att se fram emot redan i januar. Då landar nya tv-serien "Star Trek: Picard" med Patrick Stewart i huvudrollen.
| 20 november 2019 07:27 |