Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 november 2021 | 13:00

"No Time to Die" kan gå back med 100 miljoner dollar

Bondfilmen är årets största biosuccé - men intäkterna räcker ändå inte till.
Nya James Bond-filmen "No Time to Die" har redan dragit in över 730 miljoner dollar på bio världen över. Det gör den till 2021 års största Hollywoodfilm, men trots det kan filmen gå back.

Branschtidningen Variety har räknat ut att "No Time to Die" riskerar att förlora uppemot 100 miljoner dollar på bio. Enligt insiders i branschen behövs intäkter på närmare 900 miljoner för att täcka upp för filmens budget och marknadsföring, plus alla omkostnader när den gång på gång blev framflyttad.

MGM menar dock att rapporten är felaktig: "Anonyma källor som påstår att filmen kommer förlora pengar har fel. Filmen har gått bättre än väntat på bio och är globalt sett den mest inkomstbringande Hollywoodfilmen. Med framgångar på video-on-demand kommer den att gå med vinst", kommenterar studion.

Oavsett biointäkter lär "No Time to Die" bli lika populär när den väl kommer ut på digitala tjänster och i fysiskt format, så vi tror knappast att MGM behöver oroa sig. Här i Sverige kan du fånga agent 007 på bluray/dvd från 7 januari, och som digital hyrfilm kanske redan i mellandagarna.
| 23 november 2021 13:00 |