Film

Skribent

Viktor Eriksson

24 april 2024 | 22:00

“No Country for Old Men”-skaparens legendariska västern filmatiseras till sist

"Blood Meridian" kommer att skrivas av manusförfattaren bakom Michael Jackson-biopicen “Michael” och regisseras av regissören bakom "Vägen".
Nu är det klart att den välrenommerade manusförfattaren John Logan kommer att skriva manuset till en film baserad på Cormac McCarthys bok “Blood Meridian; or, The Evening Redness in the West” som ska regisseras av John Hillcoat, rapporterar Variety.
 
Det har länge talats om en filmatisering av “Blood Meridian”. Dels på grund av att fansen verkligen vill att det ska bli av. Dels på grund av att många anser att det skulle vara alldeles för svårt att filmatisera boken på grund av hur den är skriven.
 
Berättelsen i boken fokuserar i vilket fall till stor del på en tonårig pojke, “the kid”, som hamnat i Glanton-gänget, en historisk grupp med skalpjägare som massakrerade amerikanska indianer och andra personer i gränslandet mellan Mexiko och USA under 1849 och 1850. Projektet var tidigare på gång under 2016 med James Franco som regissör och Russell Crowe bland skådespelarna, men blev aldrig av.
 
Cormac McCarthy är även känd för hyllade böcker som “No Country for Old Men” (som filmatiserades av Coen-bröderna 2007) och “Vägen” (som filmatiserades av John Hillcoat 2009) men “Blood Meridian” brukar anses vara författarens magnum opus och en av de bästa amerikanska romanerna någonsin. McCarthy dog i juni 2023.
 
John Logan är känd för att ha skrivit manus till filmer som “Gladiator”, “The Aviator”, “Skyfall” och nu senast den kommande biopicen "Michael" om Michael Jackson. John Hillcoat är känd för att ha regisserat filmer som “Lawless” och redan nämnda “Vägen” baserad på Cormac McCarthys bok.
| 24 april 2024 22:00 |