Spel

Skribent

David Grundström

16 oktober 2017 | 16:06

Nintendo vill ha "vuxnare" spel till Nintendo Switch

Nintendo är kända för att vara en familjevänlig konsol med spel för barn i alla åldrar, men denna attityd verkar ha ändrats i och med Nintendo Switch.
"Nintendo gör bara spel för barn" är något en fått höra om och om igen. Och det är inte helt fel, företaget har en historia som familjekonsol med barnsäkra spel, där få titlar som involverar våld eller annat "vuxet" innehåll publicerats. Om du velat spela spel såsom "Grand Theft Auto V" eller "Doom" har du fått vända dig till din PC, Playstation eller Xbox.
 
Men detta verkar vara en trend som går mot sitt slut! Inom en snar framtid kommer spel såsom "Doom" och "Skyrim" att släppas till Nintendo Switch, samt "Wolfenstein II: The New Colossus" som kommer till konsolen den 10:e november i år. I ett reportage från The Wall Street Journal (länken ligger bakom en betalvägg) framgår det att det japanska företaget nu uppmuntrar vissa speltillverkare att skapa spel med vuxet, eller mer riskfyllt, innehåll.
 
Nintendo har bland annat sagt följande:
 
"Som med böcker, TV och film är olika innehåll avsett för olika publiker".
 
Om du är förälder och inte vill att ditt barn skall kunna spela vad som helst går det dock att kontrollera vilka spel som deras profiler får starta. Det går också att sätta en tidsgräns på hur länge de får spela, eller vid vilken tid det är för sent att vara uppe och spela på. 
 
Ett spel till Nintendo Switch som definitivt kommer vara familjevänligt är det kommande "Super Mario Odyssey", du har väl inte missat dess senaste Broadway-osande trailer?
 
Ser du fram emot att få spela vuxnare spel på din Nintendo Switch?
| 16 oktober 2017 16:06 |