Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

7 april 2015 | 11:00

Nina Dobrev lämnar "The Vampire Diaries"

Dobrev, en av seriens fixstjärnor säger tack för sig efter sex säsonger.
Sedan 2009 har den nu 26-åriga Nina Dobrev haft en av huvudrollerna i ungdomskanalen The CW:s populära vampyrdrama "The Vampire Diaries", där hon spelar Elena Gilbert. I seriens ursprungspremiss handlade det om ett klassiskt triangeldrama; tonårstjejen Elena dras till två vampyrbröder, Damon och Stefan Salvatore (Ian Somerhalder och Paul Wesley), som bägge älskar henne - och hon dem.

Det har runnit mycket blod under broarna sedan dess, så att säga. Men nu är det snart färdigvelat. I samband med den sjätte säsongens finalavsnitt kommer Dobrev lämna serien.

Dobrev var själv den som kom med beskedet via sitt Instagram-konto

"Käraste TVD-familj,

Jag har just tillbringat en underbar helg vid Lake Grenier i Georgia tillsammans med min egen TVD-familj, skådisarna och teamet bakom "The Vampire Diaries". Jag vill bli den första som avslöjar att det inte bara var ett helgfirande utan också ett avskedsparty. 

Jag har alltid velat att Elenas historia skulle vara ett sex säsonger långt äventyr, och genom de här sex åren har jag fått mitt livs åktur. Jag har varit människa, vampyr, dubbelgångare, en galen odödlig, en dubbelgångare som låtsades vara människa, en människa som låtsades vara dubbelgångare. Jag har blivit kidnappad, dödad, återuppväckt, torterad, förhäxad, besatt, varit död och odöd - och då är det fortfarande långt kvar till säsongsfinalen i maj.

Elena fick uppleva kärlek inte bara en utan två gånger, med två episka själsfränder, och jag själv har fått några av de bästa vänner jag någonsin kommer hitta och utökat min familj med människor jag alltid kommer att älska*. 

Det kommer mera innan vi avslutar det här och jag lovar att ni ska få veta allt om min tid i serien när vi närmar oss säsongsavslutningen (jag har gjort en exklusiv intervju för Self Magazines juninummer som jag ser fram emot att visa er), men till dess inbjuder jag er att hoppa på berg-och-dal-banan som är Elena Gilberts liv och hänga med mig när jag firar av henne och förbereder mig på säga hej då till både henne och min jobbfamilj när jag går vidare till nästa kapitel av mitt liv. 

Jag vill dela det här avskedet med er alla (helgens bilder var bara början). Ni, mina underbara fans, som gav mer kärlek, support och passion än någon hade kunnat trott möjligt för sju år sedan, när en ung "Degrassi"-tjej från Kanada dök upp i Los Angeles för att provspela för "den där "Twilight"-tv-serien". ;-) Jag älskar er alla. Sätt på er säkerhetsbältena. För om ni tror ni vet vad som ska hända, har ni fel. 

Kärlek, Nina"

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Michael Trevino.

Variety skriver att även Michael Trevino, som spelar varulvshybriden Tyler Lockwood, kommer hoppa av "The Vampire Diaries" i samma veva som Dobrev. Han ska istället vara med i en tv-pilot kallad "Kingmakers". 

"The Vampire Diaries" har fått en sjunde säsong. I svensk tv visas serien i TV6.

*Dobrev och Ian Somerhalder blev ett par i verkligheten i slutet av 2010, början av 2011, men gjorde slut 2013. 
| 7 april 2015 11:00 |