Serie

Skribent

Alexander Kardelo

5 februari 2019 | 15:00

Nicolas Winding Refns nya tv-serie är som tio långfilmer

Nya detaljer om ”Too Old to Die Young” - den ambitiösa serien består av tio avsnitt à 90 minuter vardera.
Filmskaparen bakom ”Drive” och ”The Neon Demon” har fått fria tyglar hos Amazon, och skapat en tv-serie som du inte klämmer på en helg. Enligt hans kompositör Cliff Martinez väntar tio avsnitt på cirka 90 minuter vardera, ungefär som tio långfilmer, skriver Slashfilm.

Handlingen i "Too Old to Die Young" följer en polisman i sorg, som hamnar i den undre världen och möter på lönnmördare, Yakuza-soldater, ryska maffian och tonårsgangsters, bland andra färgstarka karaktärer. Miles Teller (”Whiplash”) har huvudrollen, och i övriga roller syns William Baldwin och Jena Malone.

Refn har skrivit serien tillsammans med Ed Brubaker ("Westworld"), som i en tidigare intervju har utlovat ”det mest Refn-iga vi någonsin sett.”

- Det är stilistiskt och chockerande, det har bland det bästa foto som skådats på tv, och samtidigt är det något meditativt över dessa karaktärer som är fångade i den här världen… Det är också det mest utmattande projekt jag någonsin gjort. vi filmade i tio månader, med samma regissör, det kan vara ett rekord.
 
 
"Too Old to Die Young" får tv-premiär på Amazon Prime Video någon gång i vår.
| 5 februari 2019 15:00 |