Skribent

Patrik Jonsson

21 juni 2012 | 21:01

Nicolas Winding Refn regisserar "Barbarella"

I veckans TV-rapporter berättar vi om tittarsuccén av "Dallas" och så avslöjar vi vad NBC och Fox planerar att visa i höst.

Någon som kommer ihåg den seriebaserade filmen "Barbarella-Queen of the Galaxy" från 1968 med Jane Fonda i titelrollen? Jag gjorde då inte det och vare sig ni kommer ihåg den eller inte så kommer vi nu alla snart att bli påminda då en TV-serie baserad på karaktären/böckerna/filmen är i startgroparna. Det är Gaumont, för övrigt samma bolag som ligger bakom NBC:s kommande "Hannibal", som ligger bakom det hela och det är återigen med Martha De Laurentiis i spetsen.

Denna gång så kommer hon dock att ta hjälp av den danska "Drive"-regissören Nicolas Winding Refn för han ska nämligen både regissera och producera. Hur många avsnitt det gäller är dock ännu oklart. (Gaumont ligger även bakom två av Refns kommande filmer).

Barbarella...nej tacka vet jag Denis Leary! Ja och nu så blir det lite nyheter kring den smått galne mannen då FX äntligen har gett klartecken för hans nya projekt. Serien, som är en slags dramakomedi, heter "Bronx Warrants" och är skapad av Dean Lorey ("Arrested Development") och kommer att kretsa kring två detektiver som, precis som titeln antyder, har till uppgift att gripa folk som har fått utfärdade häktningsorder på sina huvuden. Leary kommer både att skriva och producera men ifall han även kommer att ha en roll i serien är dock fortfarande oklart. Serien baseras för övrigt på två verkliga detektiver, ja eller prisjägare då ifall ni vill.

NBC var först ut med sina premiärdatum i år och de kommer även att vara först ut med sina debuterande serier då de flesta av dem har sina premiärer lagom till avslutningen av Sommar-OS (som NBC äger rättigheterna till i USA). För att ta ett par exempel så har deras nya komediserier "Go On" med Matthew Perry premiär redan den 8:e augusti och "Animal Practice" den 12:e augusti. Men istället för att jag ska sitta här och bli långrandig i ett oändligt serierabblande så länkar jag helt enkelt till Deadline:s sida där NBC:s fullständiga höstschema finns tillgängligt.

Fox släppte sitt höstschema några dagar efter NBC men hos Fox så finns däremot inga större överraskningar, där ser det mest ut som vanligt då de flesta premiärerna är tryggt placerade i september.

TNT:s reboot på kultserien "Dallas" som hade premiär den förra veckan startade faktiskt riktigt starkt både tittarmässigt och ratingmässigt. Avsnittet, som var ett dubbelavsnitt, sågs av närmare 7 miljoner och detta innebar även första platsen för en debuterande serie på kabel 2012. Ja än så länge så är inte gamle J.R. Ewing död, uppenbarligen.

Vidare så har TNT passat på serien "Scent of the Missing" som skulle bli ett slags "search & rescue-drama" vilket innebär att den gör västernserien "Tin Star" sällskap då även den fick kalla handen av samma kanal tidigare i maj. David E. Kelleys "Monday Mornings" är faktiskt hittills den enda serie som TNT har tänt den gröna lyktan för och nu väntar vi så klart ivrigt på att få höra något om Frank Darabonts gangsterdrama "L.A. Noir" med bl.a Neal McDonough och Simon Pegg. Mycket talar visserligen nu för att "L.A. Noir" kommer att plockas upp, men man kan aldrig vara riktigt säker i dessa hårt konkurrerande serietider.

CBS lade ju ned förglömliga "Unforgettable" tidigare i maj men nu så verkar det ändå som att serien inte har dragit sin sista suck. Suck... Kanalen planerar nämligen att låta serien göra en comeback nästa sommar då en andra säsong på 13 avsnitt har lagts som förslag. Höst, vår, sommar eller vinter, för min del spelar det ingen roll, lägg ned tramset och spar pengarna till något bättre projekt. Om de nu slutligen ändå förnyar den så tycker jag då att de åtminstone kan ta bort Un i "Unforgettable" så att titeln speglar mer vad det rör sig om... (P.S. Jag försökte verkligen att hitta en bild till "Unforgettable" där Poppy Montgomery inte står med halvöppen mun men jag gick bet, ja så då fick det vara!)

Ray Romano, förmodligen mest känd för rollen som Ray i smått fantastiska "Everybody Loves Raymond", har fått en gästroll som en slags form av badguy i den fjärde säsongen av "Parenthood" och detta gäller för flera avsnitt. Nu följer jag inte "Parenthood" men detta kan säkert bli bra, dock så önskar jag att han istället hade satt sig ned och skrivit någon helt ny serie för hans senaste skapelse "Men of a Certain Age" (som lades ned alldeles för tidigt) var ju faktiskt riktigt jäkla bra.

Bara för ett par veckor sedan så snackades det om att Tim Roth hade en ny serie på gång tillsammans med parhästen Alexander Cary ("Lie To Me") för FX. Nu så har dock Roth fått rollen som kirurgen John Tattersall i David Cronenbergs serie "Knifeman" som inom kort kommer att presenteras för intresserade kanaler (och de ryktas att vara en hel del).

Själva pilotavsnittet av "Knifeman" ska alltså regisseras av Cronenberg själv och han kommer även att producera resten av serien tillsammans med Rolin Jones som utöver det är satt att skriva manuset. Ja och Rolin Jones är inte heller någon amatör då han tidigare har skrivit manus till bl.a "Boardwalk Empire" och "Weeds". Vad det gäller det tidigare nämnda projektet för FX så kommer Roth, trots sin huvudroll i "Knifeman", ändå att stå kvar som producent för den serien, ja om den nu plockas upp dvs. Tim Roth som en smått galen kirurg i en serie av Cronenberg? Ja tack!

Nyheter i korthet;

Skådespelerskan Jeanne Tripplehorn, från HBO:s "Big Love", har fått en fast roll i den kommande säsongen av "Criminal Minds".

Ja och apropå just HBO så funderar kanalen på att skapa en film baserad på deras nyligen nedlagda serie "Bored To Death".

"True Blood" har ju i år redan fått förstärkning i form av Christopher Meloni men tydligen så är han inte den ende nye skådisen som förgyller serien då även den gamla terminatorn Robert Patrick har fått en roll. Patrick kommer att dyka upp i det nionde avsnittet av den just nu pågående femte säsongen.

Det är midsommar imorgon!!! Ja och just därför så har jag inte längre tid att sitta här och svamla något mer, nu får ni klara er själva, jag har ju för böveln bärsnaps att förbereda! Men vi hörs igen om en vecka, något mer slitna så klart, men hörs det gör vi. Skål på eder alla och ha en riktigt fantastiskt midsommar nu med dans, snaps, sill, grillat och allt vad det innebär och skiter sig vädret...tja...gå då in!

| 21 juni 2012 21:01 |