Film

Skribent

MovieZine

23 oktober 2020 | 09:30

"News of the World" har fått ett biodatum

Se en ny trailer till Paul Greengrass westerndrama, som går upp på svenska biodukar den 6 januari.
I vinter återförenas Tom Hanks med "Captain Phillips"-regissören Paul Greengrass för ett western-drama som tar oss tillbaka till 1800-talet. I veckan släpptes en ny trailer och en första poster, dessutom har vi fått ett svenskt premiärdatum bekräftat.
 
 
Fem år efter inbördeskrigets slut reser kapten Jefferson Kyle Kidd, en veteran från tre krig, från stad till stad, som en verklighetens historieberättare och delar med sig av nyheter om presidenter och drottningar, storslagna fejder, förödande katastrofer och gripande äventyr från hela världen.

På slätterna i Texas möter han Johanna (nykomlingen Helena Zengel), en 10-åring som Kiowa-folket tagit hand om sex år tidigare och uppfostrat som en av sina egna. Johanna, fientlig mot en värld som hon aldrig har upplevt, ska återlämnas till sin biologiska moster och morbror mot sin vilja.

Kidd går med på att ta barnet dit lagen säger att hon hör hemma. Under resan, hundratals mil in i den obarmhärtiga vildmarken, kommer de två att möta svåra utmaningar från både människorna och naturen.
 
 
- "News of the World" utspelar sig i en bittert splittrad och farlig värld, och är en resa där både kapten Jefferson Kyle Kidd och flickan Johanna söker efter var de hör hemma. Det ger deras resa en enorm kraft, säger regissören Paul Greengrass.

"News of the World" regisseras av Greengrass utifrån hans och Luke Davies ("Lion") manus, baserat på en roman av Paulette Jiles.

Filmen får svensk premiär den 6 januari 2021.
| 23 oktober 2020 09:30 |