Serie

Skribent

Matilda Klinga

7 december 2016 | 21:00

Vi firade jul med Netflix i London

Vi besökte ett event i London med tre populära serier - "Narcos", "Stranger Things" och "The Crown" - i fokus.  De väcktes till liv med skådespelare som interagerade med besökarna.
Förra torsdagen var vi med på Netflixmas i London. Eventet handlade om att presentera tre Netflix originalserier: ”Narcos”, ”The Crown” och ”Stranger Things”. Under kvällen kom cirka 300 personer och minglade runt. Scener från respektive serie hade byggts upp och skådespelare var på plats för att väcka serierna till liv. Skådespelarna i "Narcos"-delen gick verkligen in i sina roller och var ganska så obehagliga när man satte sig ned vid deras bord. 


Så här presenterades "The Crown" under eventet. 

Konstigt nog fanns det inga skådespelare som skulle representera ”Stranger Things” men drottning Elizabeth från ”The Crown” fanns på plats med sin hund. Jai Dattani som jobbar med PR på Netflix berättade mer om eventet och varför det hölls.

- Det vi gör under eventet är att visa hur julen kan bli bättre med Netflix. Under året som har gått kanske du inte har hunnit se alla serier som du ville se, så när du är ledig under julen är det perfekt att se ikapp med ett seriemaraton.   


Så här presenterades "Stranger things". 

Varför valde ni att presentera just ”Narcos”, ”Stranger Things ”och ”The Crown”? 
 
- Vi ville visa bredden av innehållet på Netflix och eftersom vi är här i London är det självklart att vi skulle presentera ”The Crown”. Vi är ju i drottningens hemstad. ”Stranger Things” är en serie som jag tror överraskade många. Det är en sci-fi-serie med Winona Ryder som har blivit väldigt populär. Vi tyckte att det därför var en bra serie att också presentera. Sedan har vi ”Narcos” som i år kom ut med en andra säsong. Jag tycker att det är intressant att den har blivit så populär eftersom 70 procent av dialogen är på spanska. Ändå fångar serien människors hjärtan i Sverige till folk i Skottland. 

Large 1b4bddee9913feaade9c1b89e10ae5ba p1000171
Så här såg "Narcos" scenen ut. 

Vad bör vi se på Netflix i december?

- Några av de bästa julfilmerna på Netflix är ”Ensam hemma” som är en riktig klassiker. Vi har också ”Kalle i chokladfabriken” som är trevlig att se tillsammans med hela familjen. Vi har flera av klassikerna som folk brukar vilja se men vi har också ”Trollhunters” som har premiär på Netflix den 23:e december. Även fast det är en animerad serie så tror jag att den kommer att tilltala både barn och föräldrar. 

Se mer från eventet i videon nedan.

| 7 december 2016 21:00 |