Film

Skribent

Josefine Krischausky

1 april 2022 | 20:30

Netflixdokumentär utreder Marilyn Monroes död på nytt – se trailern

"The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes" försöker, genom intervjuer som aldrig tidigare har hörts, ta reda på vad som egenligen hände under filmstjärnans sista stunder i livet.
Nästan 60 år efter att Marilyn Monroe gick bort, har det blivit dags att lyfta fram mysteriet och konspirationsteorierna kring hennes död på nytt. Om några veckor släpps en Netflixdokumentär som, med hjälp av material som aldrig tidigare har varit offentligt, vill ta reda på mer om Hollywoodikonens livsöde.  
 
Bland annat innehåller filmen, vars fulla titel är "The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes", flera arkivintervjuer med personer som stod skådespelaren nära. Genom dessa försöker man kartlägga de sista veckorna, dagarna och timmarna i hennes liv, för att ge nya perspektiv på vad som egentligen hände den där augustikvällen 1962. 
 
Se den första trailern till dokumentären nedan: 
 
 
Även en biopic om Marilyn Monroes glamorösa och omtumlande liv, kallad "Blonde", har varit på gång sedan en bra tid tillbaka. Huvudrollen landade till slut hos Ana de Armas, och filmen förväntas få premiär senare detta år, även den på Netflix. 
 
"The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes" släpps på Netflix den 27 april. 
| 1 april 2022 20:30 |