Film

Skribent

Josefine Krischausky

19 februari 2021 | 08:00

Netflix visar "The Trial of the Chicago 7" gratis i 48 timmar

Aaron Sorkins rättegångsdrama görs tillgängligt för en bredare publik för att hedra de som inspirerade filmen, berättar skaparen.
Netflix har valt att släppa sin originalfilm "The Trial of the Chicago 7" gratis i 48 timmar, med start klockan 09.00 idag. 
 
Filmen skildrar den verkliga historien om den grupp amerikanska män som 1968 åtalades efter ett upplopp i Chicago, som skedde som en del av protesterna mot kriget i Vietnam. Det har nu gått 51 år sedan rättegången nådde sitt slut, vilket är varför streamingtjänsten väljer att släppa filmen för en bredare publik.
 
 
I ett videomeddelande berättar flera av de inblandade om hur det är viktigt att hedra människorna som inspirerade handlingen, samt att vi behöver belysa de orättvisor som filmen skildrar, då dessa kvarstår än idag.
 
- Det är vår ära att få dela deras berättelse med världen, säger filmens regissör och manusförfattare Aaron Sorkin.
 
Filmen ligger dessutom bra till inför kommande galasäsong, med 5 Golden Globe-nomineringar. Dessa inkluderar bland annat bästa dramafilm, bästa regi och bästa manliga biroll för Sacha Baron Cohen. I den stjärnspäckade ensemblen syns även namn som Eddie Redmayne och Joseph Gordon-Levitt.
 
 
"The Trial of the Chicago 7" görs tillgänglig på Netflix YouTube-kanal, och ligger kvar till klockan 08.59 på söndag.
| 19 februari 2021 08:00 |