Film

Skribent

Alexander Kardelo

12 januari 2022 | 20:30

Netflix vill plåga världen med två ”Red Notice”-uppföljare

Var avslutar jag min prenumeration?
Jag hade en ganska bra onsdag, tills Netflix bestämde sig för att sabba stämningen med trista nyheter. Det verkar inte bättre än att streamingtjänsten planerar uppföljare på en av sina sämsta filmer någonsin. Och inte bara en uppföljare - två ska spelas in samtidigt.

Det handlar alltså om den bedrövliga actionkomedin ”Red Notice”, Netflix mest sedda film någonsin, vilket man verkar ha misstagit för en kvalitetsstämpel.

Regissören och manusförfattaren Rawson Marshall Thurber kan räkna med ytterligare en fet lönecheck för att knappa ihop två nya historier om proffstjuvar som lurar varann på exotiska platser. Inspelningen väntas komma igång under 2023, förutsatt att de tre stjärnorna Dwayne Johnson, Ryan Reynolds och Gal Gadot är tillgängliga. Planen är att utöka ensemblen till en ”Ocean’s Eleven”-värdig kuppfilm, skriver Deadline.
 
 
Originalfilmen följde en agent (Johnson) som motvilligt slog ihop sig med en mästertjuv (Reynolds) för att stoppa en annan (Gadot) och rentvå sitt namn.

Med en budget på 200 miljoner dollar blev ”Red Notice” en av Netflix dyraste filmer någonsin. Att spela in två påkostade filmer back-to-back är sällsynt, men ett kaxigt beslut som visar att streamingjätten desperat vill hitta en egen franchise i 007-anda.
| 12 januari 2022 20:30 |