Film

Skribent

Josefine Krischausky

22 september 2021 | 14:30

Netflix köper rättigheterna till alla Roald Dahls berättelser

Bland författarens mest kända verk finns titlar som "Kalle och chokladfabriken", "Matilda" och "Den fantastiska räven".
Netflix har precis gjort en stor och spännande investering – streamingjätten köper rättigheterna till samtliga verk av den brittiske författaren Roald Dahl, som ligger bakom flera bästsäljande romaner och barnböcker.
 
Netflix har sedan tre år tillbaka en överenskommelse med Roald Dahl Story Company, som låter dem producera animerade serier baserade på författarens verk. Bloomberg kunde nyligen avslöja att streamingtjänsten planerade att köpa hela företaget, och Netflix bekräftar nu nyheten på Twitter.
 
 
Många av Roald Dahls berättelser har flera gånger tidigare hittat vägen till Hollywood, med filmatiseringar av verk som "Den fantastiska räven", "Häxorna", "Kalle och chokladfabriken" och "Matilda", för att nämna endast några. 
 
De två sistnämnda håller för närvarande på att få nya adaptioner – Warner Bros. gör en film om Willy Wonka, medan Netflix arbetar på en ny version av "Matilda". Hos streamingtjänsten pågår även ett samarbete med "Jojo Rabbit"-regissören Taika Waititi, där det planeras två animerade serier, båda baserade på "Kalle och Chokladfabriken".
 
Vilka av Roald Dahls historier hade du velat se i ny tappning hos Netflix?
| 22 september 2021 14:30 |