Film

Skribent

MovieZine

25 maj 2024 | 15:00

Nu på Netflix: Actionthrillern från 2023 är en av Luc Bessons bästa på länge

MovieZines recensent hyllade "en annorlunda superhjältefilm".
Den här helgen bjuder på ett par heta Netflix-premiärer, inte minst sci-fi-rullen "Atlas" med Jennifer Lopez.
 
När du har sett den kan vi rekommendera "Dogman", som är Luc Bessons senaste. Den franske regissören har inte direkt imponerat på sistone, även om filmer som "Valerian" och "Lucy" var underhållande. Men här slog vår recensent till med 4/5 i betyg till "en annorlunda superhjältefilm".
 
Filmen följer dragartisten Douglas, en man som blivit misshandlad som barn och kastad åt hundar - men istället för att gå till angrepp blev de hans allierade. I vuxen ålder försöker han tampas med hemska minnen och hitta en väg framåt, med sina fyrbenta vänner som stöd. Snart hamnar Douglas i trubbel med lokala brottslingar... ”Joker” träffar ”Husdjurens hemliga liv” och tycke uppstår.
 
Luc Besson i all ära - vad han är grym när han är på rätt humor. Men hyllas bör också filmens makalösa hundar! Och såklart den mänskliga huvudrollen:
 
"Caleb Landry Jones är oförglömligt bra i huvudrollen! (...) Hans gestaltning av Douglas är bland det starkaste jag sett honom göra och hans obevekliga utstrålning är, näst till hundarna det bästa i denna fartfyllda och actionladdade thriller" kan du läsa i MovieZines recension av "Dogman".
 
Se trailern nedan.
 
| 25 maj 2024 15:00 |