Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 april 2024 | 18:00

Netflix-tips: High school-filmen som blir en våldsam hämndorgie

Bill Skarsgård spelar en av rollerna i den blodiga thrillern - från skaparen av populära "Euphoria".
Den har kallats för ”chockerande” och ”provokativ” - inte riktigt din vanliga high-school-rulle alltså.
 
”Assassination Nation” blev den mest omsusade filmen efter Sundance-festivalen 2018. Det handlar om hur en liten stad löper amok, när tonåringarnas mest hemliga bilder och snuskiga hemligheter sprids av en hacker. Sociala medier-generationens värsta mardröm blir sann, vilket leder till total anarki.
 
I rollistan ser vi Suki Waterhouse, Odessa Young, Abra och Hari Nef som fyra tjejer som får hela staden Salem emot sig. Bill Skarsgård gör en mindre roll som svinig pojkvän.
 
- Tänk dig om kommentarsfältet på nätet blev levande och försökte döda alla du känner och älskar. Det är historien i ett nötskal, enligt regissören Sam Levinson.
 
Large a816c07b4f38cc556119369a82a3b781 bill nation
 
Levinson skulle senare bli känd för den mörka tonårsserien "Euphoria". Redan i "Assassination Nation" ser vi hur han lockas av att skildra ungdomarnas hemliga värld dit få vuxna har tillträde.
 
Att det hela snart spårar ur i en blodig och våldsam hämndorgie gör inte saken sämre direkt. "Mean Girls" möter "The Purge" i en briljant och brutal småstadssatir - "den grymmaste tonårsthrillern på länge" skrev jag i MovieZines recension.
 
Missa inte "Assassination Nation" som nu är tillbaka på Netflix.
 
| 21 april 2024 18:00 |