Film

Skribent

MovieZine

5 juli 2018 | 15:30

Netflix testar "Ultra"-streaming

Erbjuder utvalda kunder i Europa att streama i ännu högre kvalitet.
Streamingjätten Netflix håller på och testar olika versioner i ett par europeiska länder, där användarna får möjligheten att streama i ännu högre kvalitet.
 
Ambitionen hos Netflix är att stämma av med kunderna för att se om det finns ett intresse att streama i högre kvalitet eller inte. Just nu testas två nya versioner för utvalda kunder i Tyskland och Italien.
 
En version erbjuder fyra Ultra HD-streams och HDR (high dynamic range)-innehåll. Den andra versionen riktar sig mot Ultra och Premium-användare som får fyra Ultra HD-streams, men Premium-användarna får inte tillgång till HDR. Ultra-versionen är tänkt att kosta 16.99 Euro och Premium 13.99 Euro.
 
Netflix kommenterar testen så här:
 
- Vi håller ständigt på att testa nya saker på Netflix och dessa tester varierar både i tid och längd. I det här fallet, testar vi lite olika prismodeller och funktioner för att kolla hur användarna värderar Netflix. Alla kommer inte att se detta test och vi kommer kanske inte erbjuda specifika delar till användarna i testet, säger Netflix till Screen Daily.
| 5 juli 2018 15:30 |